Narių vertinimas: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Arbatmedžio aliejusArbatmedžio eterinis aliejus yra gaunamas iš Australijoje augančio arbatmedžio (Malaleuca alternifolia). Gydymo tikslais arbatmedžio aliejus naudojamas daugiau nei šešiasdešimt metų. Tai gelsvas stipraus kvapo skystis, pasižymintis stipriu antibakteriniu, priešvirusiniu ir priešgrybeliniu poveikiu, dėl to plačiai naudojamas gydymui.

  • Odos pažeidimams

Kaip pirmoji pagalba arbatmedžio aliejus gali būti naudojamas gijimui skatinti esant įvairiems odos pažeidimams: įtrūkimams, įpjovimams, nubrozdinimams, nudegimams, vabzdžių įgėlimams, alerginiam bėrimui, herpesui.

  • Spuogų gydymui

Dėl stipraus antibakterinio poveikio arbatmedžio aliejus efektyviai gydo paprastuosius spuogus, naudojamas kosmetikos priemonėse spuoguotai odai prižiūrėti. 

  • Grybelinėms ligoms

Arbatmedžio aliejus efektyvus pėdų grybelio gydymui ir profilaktikai.

  • Burnos ertmės ir dantenų ligoms

Arbatmedžio aliejumi gydomas dantenų uždegimas, mažinamas skausmas ir patinimas. Arbatmedžio aliejus efektyvus esant burnos kandidozei ir jos profilaktikai, šalina nemalonų burnos kvapą.

  • Plaukams

Šampūnai su arbatmedžio aliejumi naudojami pleiskanų gydymui ir profilaktikai, taip pat slenkant plaukams.  Esant nedideliam pažeidimo plotui grynas aliejus tepamas kosmetine lazdele ant pažeidimo vietos. Didesniems odos plotams gydyti galima naudoti arbatmedžio aliejų mišinyje 1:5 su šaltalankio aliejumi. Burnos ertmei skalauti naudojamas vanduo su keliais lašais arbatmedžio aliejaus.