Chitosanas

Parengta admin | 8 vasario, 2020

Chitosanas – tai natūralios kilmės polisacharidas, randamas krabų, omarų, krevečių ir kitų jūros gyvių kiautuose. Ruošiant chitosaną maisto papildų gamybai kiautai pirmiausia susmulkinami, išvalomi nuo priemaišų. Chitosaną taip apdorojus jis įgauna teigiamą krūvį, dėl kurio gali pritraukti ir surišti neigiamą krūvį turinčias daleles, tokias kaip riebalai, fosforas, sunkieji metalai.

Chitosanui patekus į žarnyną, jis suriša dalį su maistu gaunamų riebalų ir neleidžia jiems įsissavinti. Pats chitosano polisacharidas neįsiurbiamas iš virškinamojo trakto ir pasišalina nesuvirškintas. Dėl savybės surišti dalį maisto riebalų, chitosanas yra populiari maisto papildų svoriui mesti sudėtinė dalis. Chitosano polisacharidas gali surišti 6-10 kartų daugiau riebalų, negu pats sveria. Kadangi mažiau riebalų patenka į kraujotaką, efektyviau deginamas kūno riebalų perteklius.

Įspėjimai: kadangi chitosanas yra pagamintas iš jūros gėrybių, jis gali sukelti alergines reakcijas jūros gėrybėms alergiškiems žmonėms.