Vitaminas K organizme palaiko normalų kraujo krešėjimą, stabdo kraujavimą, skatina žaizdų gijimą, dalyvauja organizmo regeneracijos procesuose, didina atsparumą infekcijoms augimui, kartu su vitaminu D dalyvauja kaulų atsinaujinimo procesuose, palaiko vyresnių žmonių kaulų stiprumą, gali sumažinti osteoporozės riziką, būtinas normaliai inkstų veiklai.
Vitaminas K gaminamas gaminamas žarnyje dalyvaujant gerosioms bakterijoms, jo yra pomidoruose, špinatuose, kopūstuose, brokoliuose, žirneliuose, morkose, kiaušiniuose, bulvėse, kepenyse.
Suaugusiam žmogui per parą reikia 0,3 – 0,6 miligramo vitamino K.
Esant vitamino K trūkumui lėčiau kreša kraujas, kraujuoja dantenos. Trūkumas pasitaiko labai retai, kadangi pakankamą kiekį vitamino K gamina žarnyno bakterijos.
Trūkumas atsiranda esant kepenų pažeidimams, žarnyno mikrofloros sutrikimams (po antibiotikų vartojimo), sutrikus riebalų įsisavinimui. Vitamino K trūkumas gali pasireikšti neišnešiotiems naujagimiams, nes dar nėra susiformavusi žarnyno mikroflora.
Esant vitamino K pertekliui kūdikiams gali pasireikšti smegenų pažeidimai ir gelta.