Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

greipfruitas.jpgGreipfruitų eterinis aliejus gaunamas iš greipfruitų vaisių žievelių. Tai gaivaus citrusinio kvapo su kartoku prieskoniu eterinis aliejus. Greipfruitų eterinis aliejus vartojamas ant odos pasižymi antiseptiniu poveikiu, naikina bakterijas, normalizuoja riebalinių liaukų veiklą esant riebiai odai ir plaukams, šviesina odą, gerina kraujotaką.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Santalmedžio eterinis aliejus gaunamas vandens distiliacijos būdu iš santalmedžio medienos. Tai yra ypač tirštos konsistencijos skystis, turi stiprų medienos kvpą. Santalmedis daugiau nei 4000 metų buvo naudojamas smilkalų ir kvepalų gamybai. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

citrina.jpgCitrinų eterinis aliejus yra gaunamas vandens distiliacijos būdu iš citrinų (Citrus limon) žievelių. Tai gaivaus kvapo, panašaus į šviežių cirinų vaisių, gelsvos ar silpnai žalsvos spalvos skystis. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Citrinžolės eterinis aliejus gaunamas iš citrinžolių lapų. Prieš išgaunant aliejų lapai yra susmulkinami ir apdžiovinami. Citrinžolės yra kilusios iš Šri Lankos, auginamos Gvatemaloje. Citrinžolių eterinis aliejus plačiai naudojamas kosmetikoje - gaminami muilai, šampūnai, losjonai. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Mandarinų eterinis aliejus gauminamas iš mandarinų žievelių. Vartojamas ant odos mandarinų eterinis aliejus pasižymi antiseptiniu, priešuždegiminiu poveikiu, stangrina odą, gydo spuogus, padeda išvengti strijų, gerina kraujotaką, tinka vartoti esant celiulitui.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ylangylang.jpgYlang ylang eterinis aliejus gaunamas iš augalo, vadinamo kvapniaja kananga (Cananga odorata) arba Ylang Ylang, paplitusio polinezijos salyne, žiedų. Tai iki 30 m aukščio medis, geltonais kvapniais žiedais, kurių kvapas jaučiamas už 20-30 metrų nuo medžio. Ylang ylang eterinis aliejus pasižymi raminančiu poveikiu, šalina baimę, veikia antidepresiškai, gerina potenciją, tinka esant hipertonijai, tachikardijai.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

lavandaa.jpg Levandų (lavandula officinalis) eterinis aliejus išsskiriamas vandens distiliacijos būdu iš levandų žiedų. Levandų eterinis aliejus veikia antibakteriškai, priešuždegimiškai, skatina žaizdų, nudegimų gijimą, skatina odos atsinaujinimą, randų gijimą, tinka esant herpesui, stiprina plaukus, naikina pleiskanas.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

eukaliptas.jpg

Eukalipto eterinis aliejus gaunamas iš eukalipto medžio (Eucalyptus globulus) šviežių lapų ir ūglių. Jis yra stipraus aitraus šaltoko kvapo, su kamparo prieskoniu. Eukalipto eterinis aliejus yra stiprus antiseptikas, gerina atsikosėjimą, palengvina kvėpavimą, pasižymi dezodoruojančiu poveikiu, atbaido uodus, skruzdėles.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

aroma44.jpgAromaterapija - tai eterinių aliejų naudojimas gydymo ir grožio puoselėjimo tikslais. Aromaterapijos istorija siekia beveik 6 tūkstančius metų. Senovės kinai, egiptiečiai, graikai ir romėnai eterinius aliejus dėdavo į vaistus, kosmetiką ir kvepalus bei naudodavo ritualinėms apeigoms.