Citrinų eterinis aliejus

Parengė admin |
citrina.jpg

Citrinų eterinis aliejusCitrinų eterinis aliejus yra gaunamas vandens distiliacijos būdu iš citrinų (Citrus limon) žievelių. Tai gaivaus kvapo, panašaus į šviežių cirinų vaisių, gelsvos ar silpnai žalsvos spalvos skystis.

Citrinų eterinio aliejaus pagrindiniai komponentai yra limonenas, suteikiantis stiprų vaisių kvapą, ir citralis, suteikiantis citrinoms būdingą aromatą.

Kaip ir daugelis eterinių aliejų, citrinų aliejus pasižymi antiseptinėmis savybėmis. Pranašumą jam teikia ypač gaivus ir daugelio mėgstamas kvapas, todėl jį galima naudoti kitų medicinoje naudojamų eterinių (arbatmedžio, eukalipto) aliejų kvapo modifikavimui. 

Citrinų eterinį aliejų galima naudoti patalpų dezodoravimui ir aromatizavimui, jis suteikia švaros ir gaivumo įspūdį, padeda sukaupti dėmesį, šalina stresą.

Citrinų aromatinis aliejus yra tinkama priemonė riebiai, spuoguotai odai prižiūrėti, didina odos elastinguma, šalina randus, tinka esant celiulitui, šviesina odą, balina strazdanas. Šis eterinis aliejus gali būti naudojamas esant riebiems plaukams ir pleiskanoms.

Eterinis citrinų aliejus gali dirginti odą, todėl nerekomenduojama vartoti stipresnių nei 5% koncentracijos kosmetikos priemonių. Kosmetikos priemonėms papildyti pakanka 5-10 lašų eterinio aliejaus sumaišyti su 10 gramų ar mililitrų pagrindo (kremo, losjono, šampūno, aliejaus ar kt.)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *