Eukalipto eterinis aliejus

Atnaujinta

eukaliptas.jpg

Eukalipto eterinis aliejus gaunamas iš eukalipto medžio (Eucalyptus globulus) šviežių lapų ir ūglių. Jis yra stipraus aitraus šaltoko kvapo, su kamparo prieskoniu. Eukalipto eterinis aliejus yra stiprus antiseptikas, gerina atsikosėjimą, palengvina kvėpavimą, pasižymi dezodoruojančiu poveikiu, atbaido uodus, skruzdėles.

Eukalipto eterinį aliejų galima įmaišyti į kosmetikos priemones esant spuogams, išsiplėtusioms poroms, plaukų slinkimui, pleiskanoms. Eukalipto aliejumi galima aromatizuoti patalpas, naudoti pirtyse.

Vartojimo būdai:

Krūtinei tepti: eukalipto eterinio aliejaus galima įlašinti į riebalinį aliejų (sezamo, alyvų, migdolų) ir tepti krūtinę esant bronchitui (15-30 lašų 100 ml aliejaus).  

Inhaliacijoms: 5-10 lašų eukalipto aliejaus įlašinti į 500 ml verdančio vandens.

Vonioms: 4-7 lašus eukalipto aliejaus sumaišyti su valgomuoju šaukštu pieno, medaus ar valgomosios druskos ir pilti į vonią. 

Masažui: 4-5 lašus eukalipto eterinio aliejaus sumaišyti su valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus (migdolų, alyvuogių).

Kosmetikai:  7-10 lašų eukalipto eteriio aliejaus sumaišyti su 10-15 g kremo, losjono ar šampūno.

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *