Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

lavandaa.jpg Levandų (lavandula officinalis) eterinis aliejus išsskiriamas vandens distiliacijos būdu iš levandų žiedų. Levandų eterinis aliejus veikia antibakteriškai, priešuždegimiškai, skatina žaizdų, nudegimų gijimą, skatina odos atsinaujinimą, randų gijimą, tinka esant herpesui, stiprina plaukus, naikina pleiskanas.

Levandų aliejus turi raminamąjį, antidepresinį poveikį, gerina atmintį, mažina kraujospūdį, tinka esant migreniniams skausmams. Levandų eterinis aliejus gali būti naudojamas pirtims aromatizuoti, jis taip pat atbaido kandis. 

Levandų eterinį aliejų ant pažeistos odos galima tepti gryną arba sumaišytą su spiritu ar augaliniu aliejumi. Keletą lašų eterinio aliejaus galima įlaišinti į kosmetikos priemones: kremus, losjonus, šmpūnus.

Levandų aliejus nerekomenduojamas sergant epilepsija bei nėščioms moterims.