Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

citrina.jpgCitrinų eterinis aliejus yra gaunamas vandens distiliacijos būdu iš citrinų (Citrus limon) žievelių. Tai gaivaus kvapo, panašaus į šviežių cirinų vaisių, gelsvos ar silpnai žalsvos spalvos skystis. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Citrinžolės eterinis aliejus gaunamas iš citrinžolių lapų. Prieš išgaunant aliejų lapai yra susmulkinami ir apdžiovinami. Citrinžolės yra kilusios iš Šri Lankos, auginamos Gvatemaloje. Citrinžolių eterinis aliejus plačiai naudojamas kosmetikoje - gaminami muilai, šampūnai, losjonai. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Mandarinų eterinis aliejus gauminamas iš mandarinų žievelių. Vartojamas ant odos mandarinų eterinis aliejus pasižymi antiseptiniu, priešuždegiminiu poveikiu, stangrina odą, gydo spuogus, padeda išvengti strijų, gerina kraujotaką, tinka vartoti esant celiulitui.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ylangylang.jpgYlang ylang eterinis aliejus gaunamas iš augalo, vadinamo kvapniaja kananga (Cananga odorata) arba Ylang Ylang, paplitusio polinezijos salyne, žiedų. Tai iki 30 m aukščio medis, geltonais kvapniais žiedais, kurių kvapas jaučiamas už 20-30 metrų nuo medžio. Ylang ylang eterinis aliejus pasižymi raminančiu poveikiu, šalina baimę, veikia antidepresiškai, gerina potenciją, tinka esant hipertonijai, tachikardijai.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

lavandaa.jpg Levandų (lavandula officinalis) eterinis aliejus išsskiriamas vandens distiliacijos būdu iš levandų žiedų. Levandų eterinis aliejus veikia antibakteriškai, priešuždegimiškai, skatina žaizdų, nudegimų gijimą, skatina odos atsinaujinimą, randų gijimą, tinka esant herpesui, stiprina plaukus, naikina pleiskanas.

Narių vertinimas: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

zalia_arbata.jpg

Žalioji arbata gaunama iš Azijoje augančio augalo Camellia sinensis lapų ir jaunų pumpurų. Tai pati šviežiausia ir mažiausiai apdirbta arbatos rūšis. Žalioji arbata yra antras dažniausiai vartojamas gėrimas pasaulyje po geriamojo vandens. Kinijoje ir Indijoje žaliosios arbatos gydomosios savybės buvo žinomos šimtus metų, šiandien ji plačiai naudojama visame pasaulyje.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

eukaliptas.jpg

Eukalipto eterinis aliejus gaunamas iš eukalipto medžio (Eucalyptus globulus) šviežių lapų ir ūglių. Jis yra stipraus aitraus šaltoko kvapo, su kamparo prieskoniu. Eukalipto eterinis aliejus yra stiprus antiseptikas, gerina atsikosėjimą, palengvina kvėpavimą, pasižymi dezodoruojančiu poveikiu, atbaido uodus, skruzdėles.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Arbatmedžio aliejusArbatmedžio eterinis aliejus yra gaunamas iš Australijoje augančio arbatmedžio (Malaleuca alternifolia). Gydymo tikslais arbatmedžio aliejus naudojamas daugiau nei šešiasdešimt metų. Tai gelsvas stipraus kvapo skystis, pasižymintis stipriu antibakteriniu, priešvirusiniu ir priešgrybeliniu poveikiu, dėl to plačiai naudojamas gydymui.