Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ramunėlės (Matricaria chamomilla) eterinis aliejus išskiriamas iš vaistinės ramunės žiedų. Ramunėlės eterinis aliejus naudojamas inhaliacijoms esant stresui, nerimui, nemigai, migrenai, gerina miegą, malšina nervinio pobūdžio skausmus. Vartojant ant odos, eterinis aliejus veikia priešuždegimiškai, antibakteriškai, skatina odos atsinaujinimą, tinka esant kraujotakos sutrikimams, bėrimams, saulės nudegimams.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

orange_bergamot.jpgBergamočių eterinis aliejus gaunamas iš bergamočių (Citrus bergamia) prinokusių vaisių žievių. Šie augalai paplitę Viduržemio jūros regione. Bergamočių vaisiai yra kriaušės formos, panašūs į apelsinus ar greipfruitus. Eterinis aliejus yra citrusinio kvapo su švelniu gėlių prieskoniu, žalsvos ar žalsvai gelsvos spalvos vandens klampumo skystis. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

greipfruitas.jpgGreipfruitų eterinis aliejus gaunamas iš greipfruitų vaisių žievelių. Tai gaivaus citrusinio kvapo su kartoku prieskoniu eterinis aliejus. Greipfruitų eterinis aliejus vartojamas ant odos pasižymi antiseptiniu poveikiu, naikina bakterijas, normalizuoja riebalinių liaukų veiklą esant riebiai odai ir plaukams, šviesina odą, gerina kraujotaką.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Santalmedžio eterinis aliejus gaunamas vandens distiliacijos būdu iš santalmedžio medienos. Tai yra ypač tirštos konsistencijos skystis, turi stiprų medienos kvpą. Santalmedis daugiau nei 4000 metų buvo naudojamas smilkalų ir kvepalų gamybai. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

citrina.jpgCitrinų eterinis aliejus yra gaunamas vandens distiliacijos būdu iš citrinų (Citrus limon) žievelių. Tai gaivaus kvapo, panašaus į šviežių cirinų vaisių, gelsvos ar silpnai žalsvos spalvos skystis. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Citrinžolės eterinis aliejus gaunamas iš citrinžolių lapų. Prieš išgaunant aliejų lapai yra susmulkinami ir apdžiovinami. Citrinžolės yra kilusios iš Šri Lankos, auginamos Gvatemaloje. Citrinžolių eterinis aliejus plačiai naudojamas kosmetikoje - gaminami muilai, šampūnai, losjonai. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Mandarinų eterinis aliejus gauminamas iš mandarinų žievelių. Vartojamas ant odos mandarinų eterinis aliejus pasižymi antiseptiniu, priešuždegiminiu poveikiu, stangrina odą, gydo spuogus, padeda išvengti strijų, gerina kraujotaką, tinka vartoti esant celiulitui.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ylangylang.jpgYlang ylang eterinis aliejus gaunamas iš augalo, vadinamo kvapniaja kananga (Cananga odorata) arba Ylang Ylang, paplitusio polinezijos salyne, žiedų. Tai iki 30 m aukščio medis, geltonais kvapniais žiedais, kurių kvapas jaučiamas už 20-30 metrų nuo medžio. Ylang ylang eterinis aliejus pasižymi raminančiu poveikiu, šalina baimę, veikia antidepresiškai, gerina potenciją, tinka esant hipertonijai, tachikardijai.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

lavandaa.jpg Levandų (lavandula officinalis) eterinis aliejus išsskiriamas vandens distiliacijos būdu iš levandų žiedų. Levandų eterinis aliejus veikia antibakteriškai, priešuždegimiškai, skatina žaizdų, nudegimų gijimą, skatina odos atsinaujinimą, randų gijimą, tinka esant herpesui, stiprina plaukus, naikina pleiskanas.

Narių vertinimas: 4 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Inactive

zalia_arbata.jpg

Žalioji arbata gaunama iš Azijoje augančio augalo Camellia sinensis lapų ir jaunų pumpurų. Tai pati šviežiausia ir mažiausiai apdirbta arbatos rūšis. Žalioji arbata yra antras dažniausiai vartojamas gėrimas pasaulyje po geriamojo vandens. Kinijoje ir Indijoje žaliosios arbatos gydomosios savybės buvo žinomos šimtus metų, šiandien ji plačiai naudojama visame pasaulyje.