Kategorijų archyvai: Sveika mityba

Sveika mityba. Sveikas maistas.

Prieskoniai – maistui ir sveikatai

Tinkamai parinkti prieskoniai gali ne tik neatpažįstamai pakeisti paprastų patiekalų skonį, bet dažnai pasižymi ir sveikatai naudingomis savybėmis. Tam tikrų prieskonių naudojimas kasdieniniame gyvenime gali padėti išvengti daugelio ligų bei sušvelninti simptomus. Vaistinių savybių turintys prieskoniai nuo seno vertinami visame pasaulyje.

Medus sveikatai: per amžius ir šiandien

Medus – vienas seniausiai žmonių vartojamų maisto produktų ir vaistų. Saldų ir aromatingą bičių maistą žmonės vartojo ir vertino kur kas seniau, nei pradėjo mėgautis pienu ir kepti duoną. Medus sveikatai turi ypatingą naudą. Mūsų protėviai naudojosi gydydami įvairias ligas, taip pat šventinio maisto ir gėrimų ruošimui.

Bananai gali apsaugoti nuo daugelio ligų

Bananai yra svarbus energijos šaltinis. Juose daug angliavandenių – sacharozės, fruktozės, gliukozės, vitaminų, mineralinių medžiagų.  Pora bananų suteikia pakankamai energijos 90 minučių trukmės intensyviai mankštai, todėl jie yra ypač vertinami sportininkų.

Žalioji arbata: skanu ir sveika

Žalioji arbata gaunama iš Azijoje augančio augalo Camellia sinensis lapų ir jaunų pumpurų. Tai pati šviežiausia ir mažiausiai apdirbta arbatos rūšis. Žalioji arbata yra antras dažniausiai vartojamas gėrimas pasaulyje po geriamojo vandens. Kinijoje ir Indijoje žaliosios arbatos gydomosios savybės buvo žinomos šimtus metų, šiandien ji plačiai naudojama visame pasaulyje.