Nemigos gydymas augaliniais vaistais – saugesnė alternatyva

Parengta admin | 8 sausio, 2021

Nemigos gydymasNemiga – vienas dažniausių šiuolaikinio žmogaus nervų sistemos sutrikimų. Nemiga pasireiškia negalėjimu greit užmigti arba išmiegoti ilgą laiko tarpą be prabudimų. Yra daug nemigos atsiradimo priežasčių – netinkamas miego režimas, psichologinės problemos, kai kurios ligos ir kt. Vaistai nemigai gydyti dažnai yra receptiniai, turi daug šalutinių poveikių, sukelia pripratimą. Nemigos gydymas augaliniais vaistais – saugesnė alternatyva.

Laiku pradėjus gydyti nemigą, efektyviai veikia ne tik cheminiai vaistai, bet ir augaliniai preparatai. Nors ir negalima teigti, kad vaistažolės nemigai gydyti yra visiškai saugus pasirinkimas, tačiau pašalinių reiškinių, lyginant su cheminiais vaistais, turi nepalyginamai mažiau. Vaistažolės nemigai gydyti gali būti vartojamos tiek arbatų, tiek kapsulių ir tablečių pavidalu.

Nemigos gydymas vaistažolėmis

Valerijonas – vienas iš stipriausą raminantį poveikį turinčių augalų. Jis sutrumpina užmigimo trukmę ir pagreitina perėjimą į gilaus miego fazę.

Melisa nemigai gydyti buvo vartojama dar viduramžių Europoje. Ji pasižymi maloniu skoniu ir aromatu, todėl ypač tinka arbatoms. Džiovintų lapelių ryšulėlį galima įdėti į pagalvę, keletą lašų eterinio aliejaus įlašintį į vonią.

Pasiflora – pietų kraštų augalas, tačiau kaip dekoratyvinis jau auginamas ir Lietuvoje. Pasiflora – mažina nerimą ir padeda išvengti dėl jo kilusios nemigos.

Apynys ypač efektyvus nemigai gydyti mišiniuose su valerijonu ir kitomis vaistažolėmis.

Levanda – tai malonaus kvapo raminančiai veikiantis augalas, ypač plačiai naudojamas aromaterapijoje. Levandų eteriniu aliejumi galima patepti riešus, smilkinius ar kaklą, įlašinti į vonią prieš miegą.