CLA – konjuguota linoleninė rūgštis

Parengė | 8 vasario, 2020

CLA – konjuguota linoleninė rūgštis, yra nepakeičiama nesočioji riebalų rūgštis, kuri organizme negaminama, todėl turi būti gaunama su maistu. C.L.A. gerina medžiagų apykaitą organizme, skatina riebalų skaidymą ir jo metu išsiskyrusią energiją naudoja raumeninio audinio statybai, todėl gerina santykį tarp kūno raumeninio ir riebalinio audinio. C.L.A. veikia kaip antioksidantas, stiprina imuninę sistemą, mažina vėžio riziką.

Pagrindiniai C.L.A. šaltiniai yra jautiena, veršiena ir aviena. Papildomai C.L.A. rekomenduojama vartoti sportuojant ar laikantis dietos.

Paskutinį kartą atnaujinta 11 lapkričio, 2020

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *