Kategorijų archyvai: Antioksidantai

Antioksidantai.

Kvercetinas – kas tai?

Kvercetinas – tai augalinis pigmentas flavanoidas, vienas iš augalinių cheminių junginių polifenolių grupės. Kvercetinas pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. Jis randamas daugelyje augalų ir augalinių maisto produktų – daugiausia jo raudonuosiuose svogūnuose, kopūstuose, įvairiose uogose, raudonosios vynuogės. Kvercetinas: nauda Kvercetinas, kaip ir kiti flavanoidų grupės junginiai, pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, padeda kovoti su infekcijomis, apsaugo nuo žalingo laisvųjų radikalų… Skaityti toliau »

Kurkuminas (ciberžolė): nauda sveikatai, vartojimas.

Ciberžolė (Curcuma longa – dažinė ciberžolė) – tai imbierinių šeimos augalas, natūraliai augantis Pietryčių Indijoje, Kinijoje, Centrinėje Amerikoje. Ciberžolė plačiai naudojama kaip prieskoninis augalas, kario prieskonių pagrindinė sudedamoji dalis, suteikianti ryškią geltoną spalvą. Vis daugiau dėmesio skiriama ciberžolės kaip vaistinio augalo savybėms.

Seleno poveikis – apsauga nuo sunkiųjų metalų

Daugeliui žinoma, kad žuvis yra sunkiųjų metalų, pavyzdžiui, gyvsidabrio, šaltinis, bet mokslininkai tvirtina, kad žuvyje esantis selenas neutralizuoja galimą žalą. Šis seleno poveikis ypač naudingas šių dienų industriniame pasaulyje, kurio ore, dirvožemyje ir vandenyje gausu teršalų, sunkieji metalai, pavyzdžiui gyvsidabris, gali būti pavojingi mūsų sveikatai. Yra keletas šio itin kenksmingo neurotoksino, galinčio negrįžtamai pažeisti mūsų smegenis ir nervų… Skaityti toliau »