Varis

Varis padeda organizmui pasisavinti geležį, svarbus nervinėms funkcijoms, kaulų augimui, įeina į daugelio fermentų sudėtį. Varis įeina į tamsaus pigmento melanino sudėtį, veikia kaip antioksidantas, kartu su vitaminu C reikalingas jungiamojo audinio elastino susidarymui.

Vario šaltiniai: mėsa, kepenys, austrės, pupelės, riešutai, vyšnios, šokoladas.

Suaugusiems per parą rekomenduojama suvartoti 1-1,5 miligramo vario.

Esant vario trūkumui gali pasireikšti anemija, sumažėjusi kūno temperatūra, kaulų struktūros pažeidimai, plaukų ir odos depigmentacija, sutrikęs elastino susidarymas.

Per didelis vario suvartojimas sukelia pilvo skausmą, pykinimą, vėmimą, viduriavimą, kepenų, inkstų pažeidimus.

Įvertinkite straipsnį

Spauskite žvaigždutę norėdami įvertinti

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Vertinimų skaičius 0

Vertinimų nėra. Būk pirmas!

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *